Cele opt minuni din Caracal fac înconjurul lumii şi stârnesc râsul! „Pompierii nu au avut apă şi le-a ars sediul!”

Cu siguranţă cunoaşteţi zicala: „Cei patru arhangheli sunt doar trei, Luca şi Matei”! Ei bine, exact pe dos se întâmplă lucrurile în România. Dacă în toată lumea sunt doar sapte minuni, noi, românii, ne putem mândri cu cele sapte minuni doar în Caracal.

 

Sau chiar opt! Ba mai mult, dacă ne gândim un pic si extindem căutările, cu siguranţă găsim mai multe!

Trebuie sa vi se fi întâmplat măcar o dată ca după ce aţi terminat de muncit să nu strângeţi obiectele cu care aţi lucrat. Dar, doar la Caracal am întâlnit oameni care au uitat cu desăvârşire să strângă în urma lor. Se pare că nişte constructori „profesionişti”, după ce au construit un bloc, au pierdut din vedere un „mic” detaliu. Să scoată macaraua!

Ştiţi vorba aceea: Croitorul n-are haine! Sau: Cizmarul n-are pantofi! Ei bine, tradiţionalişti fiind, caracalenii au şi ei un astfel de exemplu. La ei, pompierii n-au avut apă şi le-a ars sediul. Probabil că normele Prevenirii şi stingerii incendiilor sunt valabile doar pentru alţii.

 

Tot în Caracal s-a furat uşa de la sediul politiei! Un fleac! Bine că nu i-au găsit pepolitişti închişi de hoţi, după propriile gratii!

Speranţa moare ultima, nu-i aşa? Ei bine, caracalenii sunt cei mai optimişti! Nu se dau ei bătuţi cu una cu două! Chiar dacă viaţa e făcută în aşa fel încât ultimul drum să fie spre cimitir, caracalenii rezistă! Cimitirul din oraş este poziţionat strategic pe strada Învierii! Şi nu numai! Închisoarea este pe strada Libertăţii!

Pentru a nu trăda „încăpăţânarea oltenească”, prin care conform tradiţiei „NU” înseamnă „DA” şi invers, unde putea fi amplasată brutăria din Caracal?! Ei bine, se pare că este situată pe strada Foamei! Păi, ori suntem tradiţionalişti, ori nu mai suntem!

 

Şi unde altundeva dacă nu la Caracal se putea întâmplă ca singura şcoală din oraş să fie Şcoala nr. 2! Ei bine, da! Probabil au rămas marcati de. Copilarie! Ştiti poezia „pe-o gramadă de gunoi, numaram din doi în doi”?

Şi acum, cireaşa de pe tort! În premieră mondială: noua reprezentare grafică a cifrei 4! O puteţi studia îndeaproape în gara din Caracal, unde orele ceasului sunt indicate atât cu cifre romane, cât şi cu cifre arabe.

 

Comentarii